Уряд анонсує ряд пенсійних нововведень

Поділитися:

Українським пенсіонерам, вже дочекалися від уряду обіцяної індексації виплат і несподіваного подарунка у вигляді “коронавірусної тисячі”, варто очікувати нових сюрпризів – Кабінет міністрів планує впровадити ряд нововведень, пов’язаних з проведенням пенсійної реформи.

В Україні триває пенсійна реформа, завдяки якій пенсіонерам доведеться звикати до ряду нововведень, одним з яких, згідно з пропозицією Мінсоцполітики, стане регулярна індексація виплат, яку хочуть закріпити на законодавчому рівні.

Завдяки цьому, стверджують чиновники, вдасться уникнути прострочення індексації, з якої одержувачі пенсій зіткнулися навесні 2020 року.

Крім того, в уряді планують розширити положення про індексацію на ті категорії одержувачів виплат, які мають право на пенсію відповідно до ряду законів. Зокрема, мова йде про пенсіонерів – працівників місцевого самоврядування, науковців, журналістів і т.д. При цьому підвищити пенсії хочуть і тим людям, які не дивлячись на 40-річний стаж, отримують виплати в порівняно невеликому обсязі.

Як повідомлялося раніше, за законодавством України про пенсійне забезпечення, 1 травня 2020 року був проведений запланована індексація пенсій, також переглянуть розмір пенсій на 1 липня 2020 року.

Також, пенсія за віком призначатиметься автоматично, а облік трудової діяльності буде відбуватися в електронній формі.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу