Перекази від трудових мігрантів продовжують знижуватися

Поділитися:

Наші співвітчизники на заробітках стали посилати на Батьківщину менше грошей з-за кордону. Така тенденція свідчить про те, що пандемія тільки посилила нестабільність ситуації в економічному світі.

Так, в кінці 2019 року заробітчани з Польщі надіслали в країну 3,8 млрд злотих, що на 0,3 млрд менше, ніж кварталом раніше, повідомив Національний банк Польщі.

Низьким, порівняно з минулим роком, був і приплив коштів в країну з Німеччини, Ірландії і Великобританії. Однак, зросли суми, які переводилися в Польщу з Нідерландів і Норвегії.

Слід зазначити, що польські емігранти перевели до Польщі практично таку ж суму, як і працюючі в Польщі іноземці відправили до своїх країн. У четвертому кварталі 2019 року через Польщі “пішло” 3,9 млрд злотих.

Цікаво, що більшу частину цієї суми (3,4 млрд) відправляли українці. Але це менше, ніж в 2018 році, коли сума переказів склала 3,7 млрд злотих.

Нагадаємо, що Україна в 2019 році стала найбільшим одержувачем грошових переказів в регіоні Європа та Центральна Азія. Таким чином Україна досягла нового рекордного показника 15,8 мільярда доларів.

У Польщі продовжує фіксуватися небувалий попит на українських трудових мігрантів: кожна десята компанія Польщі розглядає українця, як потенційного працівника.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу