У перший день літа в Україні прохолодно і дощитиме

Поділитися:

У понеділок, 1 червня, над Україною буде утримуватися волога і переважно прохолодна повітряна маса, продовжиться слабке зростання атмосферного тиску.

Очікуються часом невеликі та помірні дощі, вночі в південних і східних областях без істотних опадів. Вітер переважно північно-східний, 7-12 метрів на секунду.

Температура повітря вдень складе 11-16 градусів тепла.

У Києві сьогодні хмарна погода протримається весь день. З самого ранку йтиме сильний дощ. Вдень він може ослабнути, але не заспокоїться до самого вечора.

Температура повітря вночі буде близько 10 теплих градусів. Днем буде від 12 до 14 градусів зі знаком плюс.

На заході України часом дощ. Температура повітря вночі складе 6-11 градусів тепла. Вдень потеплішає до 11-17 градусів.

На півночі країни в перший день літа часом дощ. Температура повітря вночі складе 6-12 градусів тепла. Вдень потеплішає до 11-18 градусів.

У центрі України часом дощ. Температура повітря вночі складе 6-12 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 12-20 градусів.

На сході України ясно, вночі без опадів, вдень часом дощ. Температура повітря вночі складе 7-13 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 17-23 градусів.

На півдні України ясно, вночі без опадів, вдень часом дощ. Температура повітря вночі становитиме 8-13 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 17-23 градусів.

У Криму сьогодні також вдень часом дощ. Температура повітря вночі становитиме 9-14 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 17-22 градусів.

Народний прогноз погоди: У перший день літа вшановується пам’ять благословенного князя Івана Углицького і великого князя Дмитра Донського. У минулі часи в цей день ще бували заморозки на ґрунті. Наші пращури помітили, якщо перші два дня червня ллє дощ – весь місяць сухий, а літо буде теплим. А ось якщо літо починалося з холодів, то наступні 40 днів будуть холодними. Спостерігали також за пташиним царством: якщо ворони сідають дзьобами в одну сторону – до сильного вітру.

а

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу