Держфінмоніторинг знайшов 30 млрд грн

Поділитися:

Державна служба фінансового моніторингу провела ряд фінансових розслідувань за операціями з легалізації доходів, що мають ознаки податкових злочинів, за результатами яких виявила незаконні податкові транзакції на загальну суму близько 30 млрд гривень, повідомляє пресслужба відомства.

У Держфінмоніторингу відзначають, що «послуги» по ухиленню від сплати податків і отримання готівки, що надаються транзитно-конвертаційними групами, користуються попитом серед українських платників податків.

За даними пресслужби, з початку 2020 року Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 60 узагальнених матеріалів, пов’язаних зі злочинами в податковій сфері з використанням механізмів «транзиту», «скруток» та «зустрічних потоків», на загальну суму 29,9 млрд гривень.

Зазначені матеріали були направлені до Служби безпеки України – 34 матеріали і на суму 16,3 млрд гривень; Державну фіскальну службу – 21 матеріал на суму 7,3 млрд гривень; Офіс Генерального прокурора – 2 матеріали на суму 6 млрд гривень; Державне бюро розслідувань – 1 матеріал на суму 0,2 млрд; Національне антикорупційне бюро – 1 матеріал на суму 0,04 млрд гривень, а також Національну поліцію – 1 матеріал на суму 0,04 млрд гривень.

Також, за результатами фінансових розслідувань було підготовлено і передано до правоохоронного органу узагальнений матеріал, пов’язаний з ухиленням від сплати податків через організацію «карусельної» схеми незаконного вивозу зерна і неповернення валютної виручки в Україну, на загальну суму 2,8 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, третина українських земель знаходяться «в тіні».

Нагадаємо також, що влітку в Україні з’являться касові апарати в смартфоні.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу