В Україні перестав діяти Закон «Про концесії»

Поділитися:

Кабінет міністрів України вирішив засекретити реєстр концесійних договорів, виключивши його з переліку даних, які входять в базу відкритого доступу з боку уряду. Відповідна ініціатива була затверджена в рамках позачергового засідання уряду від 27 травня.

При цьому в пояснювальній записці до законопроекту пояснюється таке рішення тим, що в Україні закінчилися юридичні повноваження закону «Про концесії”, в якому говорилося про зобов’язання Фонду державного майна відкрито публікувати дані про концесії.

Згідно з новим законом« Про концесії », розпорядником реєстру стало Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України“, – йдеться в повідомленні.

Важливо сказати, що вперше закон був прийнятий осінь 3 жовтня, а вже в числах 17 жовтня закон отримав офіційну підпис з боку президента України Володимира Зеленського.

Як повідомлялося раніше, 12 травня Верховний Суд України скасував постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яке блокувало завершення концесійного конкурсу в морському порту Херсона.

Шостий апеляційний суд української столиці призупинив дію наказу про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця конкурсу на концесію Херсонського порту.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила