В Україні перестав діяти Закон «Про концесії»

Поділитися:

Кабінет міністрів України вирішив засекретити реєстр концесійних договорів, виключивши його з переліку даних, які входять в базу відкритого доступу з боку уряду. Відповідна ініціатива була затверджена в рамках позачергового засідання уряду від 27 травня.

При цьому в пояснювальній записці до законопроекту пояснюється таке рішення тим, що в Україні закінчилися юридичні повноваження закону «Про концесії”, в якому говорилося про зобов’язання Фонду державного майна відкрито публікувати дані про концесії.

Згідно з новим законом« Про концесії », розпорядником реєстру стало Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України“, – йдеться в повідомленні.

Важливо сказати, що вперше закон був прийнятий осінь 3 жовтня, а вже в числах 17 жовтня закон отримав офіційну підпис з боку президента України Володимира Зеленського.

Як повідомлялося раніше, 12 травня Верховний Суд України скасував постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яке блокувало завершення концесійного конкурсу в морському порту Херсона.

Шостий апеляційний суд української столиці призупинив дію наказу про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця конкурсу на концесію Херсонського порту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу