В Молдові опозиція ініціює процедуру імпічменту президента

Поділитися:

В Молдові опозиція Молдови має намір почати процедуру імпічменту президента Ігоря Додона. Вона буде запущена якщо генеральна прокуратура підтвердить автентичність відеоматеріалу, знятого олігархом Володимиром Плахотнюком, який втік з країни.

Як повідомляють молдавські ЗМІ, віце-голова парламенту від опозиційної партії “Платформа” Гідність і правда “Олександр Слусар заявив, що все що показано на відео дуже серйозно.

Ми детально вивчимо це відео. Чекаємо, щоб в прокуратурі дали відповідь з приводу цих звинувачень. Після технічного аналізу відеофайлу ми відповідно до положень Конституції зробимо дії по відстороненню президента від посади, – заявив Слусар.

При цьому ЗМІ нагадую, що з ініціативою імпічменту може виступити не менш як одна третина з 101 депутата. На їхню вимогу президент повинен надати роз’яснення по висунутими проти нього звинуваченнями. У разі затвердження парламентом ініціативи про імпічмент, то протягом 30 днів необхідно ініціювати референдум про відставку глави держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що було оприлюднено відео з компроматом на президента Ігоря Додона. На опублікованому відео він нібито отримує пакети з грошима з Російської Федерації для фінансування “Партії соціалістів”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу