У МЗС Німеччини прокоментували посилення взаємної безпеки з Україною

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ ФРН повідомляють, що будь-які спроби посварити Україну з Німеччиною призведуть лише до більш інтенсивної допомоги між країнами.

Про це заявила глава німецького МЗС Анналена Бербок на пресконференції з очільником МЗС України Дмитром Кулебою, пишуть ЗМІ.

За її словами, сторони надалі продовжуватимуть зміцнювати зв’язки не тільки у телефонному режимі. Спільно з французькими партнерами працюватимуть у нормандському форматі усіма можливими засобами.

«Якщо хтось хоче вбити клин між Україною та Німеччиною, тим інтенсивніше ми один одному допомагатимемо. Тому ми продовжуватимемо наші міцні зв’язки не тільки телефоном та смс, оскільки зважаючи на реалізацію Мінських домовленостей, нарешті маємо трохи просунутися вперед. Тут ми разом із нашими французькими партнерами працюватимемо далі у нормандському форматі всіма засобами, які у нас є», – наголосила Бербок.

Політик наголосила, що зустріч радників у нормандському форматі, яку було проведено і знову хочуть провести цього тижня у Берліні є ознакою надії та стимулу, щоб більше прискоритися.

Раніше ми писали, що 7-8 лютого німецький Федеральний міністр закордонних справ Анналена Бербок перебуватиме з візитом в Україні на запрошення Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Нагадаємо, що французький президент Еммануель Макрон у вівторок, 8 лютого, планує відвідати Україну, йдеться на офіційному сайті Єлисейського палацу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу