У Мін’юсті закликали олігархів активніше позбавлятися активів

Поділитися:

Заможним українцям, які мають ознаки олігархів, залишаються трохи понад 3 місяців, щоб позбутися активів чи посади. Про це нагадав Міністр юстиції Денис Малюська,  як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

«Наразі ж ті, хто має всі ознаки олігарха, має ще трохи понад 3 місяців для того, щоб за власною ініціативою позбутися принаймні однієї з них. Адже ключова мета закону про олігархів – не загнати їх у рамки обмежень, а спонукати добровільно відійти від зловживань своїм статусом», – сказав він.

Вже приблизно наприкінці травня РНБО зможе оприлюднити перші рішення про визнання осіб олігархами. До відповідного реєстру потраплятимуть ті, хто матиме такі ознаки: наявність значних активів; монополія на окремому ринку товарів; участь у політичному житті; контроль медіа.

Всі ці критерії може перевірити кожен охочий у відкритих доступах. Нагадаємо, президент України Володимир Зелнський підписав так званий закон про олігархів у листопаді 2021-го року. У документі йдеться «про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті».

Як ми писали раніше, в Міністерстві юстиції розповіли, хто за ознаками є очевидним олігархом у рамках закону про деолігархізацію, який набуде чинності з 7 травня 2022 року.

На думку голови відомства Дениса Малюськи, відповідають критеріям низка українських підприємців та народних депутатів, таких як Петро Порошенко, Рінат Ахметов та Ігор Коломойський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу