Казахи запустили проект з пошуку зниклих безвісти

Поділитися:

У Казахстані запускають проекту з пошуку зниклих у дні масових протестів у країні «‎Зникла людина»‎. Про це повідомила казахстанська IT-компанія BTS Digital. Наразі влада Казахстану ще не озвучила точних даних про загиблих і зниклих безвісти в січні.

«‎Щоб залишити заявку на пошук людини, необхідно заповнити дані про зниклих у сервісі. Заявку приймає виділена група операторів кол-центру 1414, які одразу передають її до органів внутрішніх справ для подальших пошукових робіт»‎, — йдеться в прес-релізі.

Раніше влада Казахстану офіційно повідомляла про 17 загиблих і близько ста постраждалих співробітників поліції, Нацгвардії та військових. Однак дані про жертв серед цивільного населення не озвучувалися.

Нагадаємо, у ході масових протестів у Казахстані по всій країні було затримано7939 осіб. Про це повідомили у ситуаційному центрі МВС Казахстану. 10 січня правоохоронці разом з військовими Нацгвардії та спецпідрозділів в Алмати на двох ринках затримали 207 осіб.

Міністерство охорони здоров’я Казахстану спростувало інформацію про 164 загиблих у рамках протестів у Казахстані. Про це повідомляють ЗМІ. Інформація надана на момент 9 січня. Цього дня Міністерство опублікувало у своєму Telegram дані про 164 загиблих через протести у Казахстані.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу