Українська влада хоче зносити хрущовки

Поділитися:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства підготувало законопроект, завдяки якому в Україні розпочнеться справжня «перебудова». Уряд, звертаючись до українців, уже рекомендує жителям хрущовок задуматися над придбанням житла, оскільки будинки, в яких вони живуть, знесуть.

Першими почнуть зносити хрущовки, а на їхньому місці зводити нові багатоквартирні будинки, тому що у великих містах землі під забудову житлових будинків майже не залишилося.

Законопроект Мінрегіону передбачає вже не 100-відсоткову згоду всіх мешканців одного будинку на його знесення, а 75%. Отже, виселити мешканців із застарілих квартир буде набагато простіше.

У відомстві рекомендують відмовитися українцям від найближчих покупок квартир у хрущовках, у тому числі їх продажу. Інвестувати, на думку уряду, у такі будинки вже не має жодного сенсу. До того ж, на ремонти піде чимала сума.

На даний момент мешканцям хрущовок рекомендують вже почати підшукувати житло. Безумовно, всім виселеним людям зобов’язані надати натомість квартиру, проте, найімовірніше вона навряд чи відповідатиме бажанням.

Слід також зазначити, що за даними Держстату всього в Україні є 4,33 мільйона квадратних метрів застарілого житла, з яких, крім хрущовок, ще й будинки дореволюційної споруди.

Наступним етапом української влади буде інвентаризація всього житлового фонду, визначення найстаріших та аварійних будинків. Їх знесуть насамперед.

Тим часом, Міжнародна консалтингова компанія Knight Frank склала і опублікувала рейтинг Global House Price Index за підсумком третього кварталу 2021 року. Цього року Україна поповнила список тих держав, де ціни на житло стрімко зростають.

Раніше ми писали, що житло в новобудовах подорожчало на чверть.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу