У Нацбанку пояснили падіння гривні

Поділитися:

У Нацбанку вважають, що на падіння гривні повпливала не лише економіка, а й політика. Зокрема, загроза російського військового вторгнення на територію України. Про це повідомили в НБУ.

У першій половині листопада гривня активно зміцнювалася, проте у другій половині картина різко змінилася. Експортери стали менш активними на ринку, і виручка від них скоротилася. До того ж вони завершили сплату квартальних податків і перестали продавати зароблені долари, намагаючись притримати їх доти, доки вони ще подорожчають.

Через чутки про можливе вторгнення РФ в Україну іноземці взялися активно виводити прибуток із ОВДП, змінюючи гривні на долари, а також забирати інвестиції з України. При цьому енергетична галузь почала закуповувати за кордоном вугілля, що також потребувало валютних ресурсів. Крім того саме населення, під впливом несприятливих чуток, стало активно скуповувати долари.

Нагадаємо, впродовж тижня 22-26 листопада 2021 року Національний банк України (НБУ) продав на міжбанківському валютному ринку 630,10 млн доларів. Згідно з даними НБУ це рекордний обсяг валюти з гострої фази коронакризи.

Також ми повідомляли про те, що прогнозує НБУ щодо інфляції наступного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу