Українцям прогнозують подальше зростання вартості гектара землі

Поділитися:

Експерти повідомляють, що в Україні стабільно дорожчатиме земля до 2030 року. Відтак, українцям не радять поспішати продавати свої земельні ділянки, щоб вторгувати за неї дорожче.

За словами фахівців, наразі законом встановлено мінімальний розмір вартості 1 гекатра землі, що не нижче від нормативно-грошової оцінки. Після 2030 року держава має відпустити цей ринок. Тільки-но земельний ринок відкриють для юридичних осіб, з 2024 року, земля суттєво здорожчає.

Як зазначається, в Україні існує досить невелика кількість господарств, що їх обробляють власники, адже їм не вистачає доступу до капіталу, здатності обробляти землю (половина власників — люди похилого віку), працюють в інших сферах економіки. Тодія як близько 60% с/г землі в користуванні обробляють орендарі, які винаймають землю в індивідуальних власників. Останні одержують тільки 37 доларів з гектара орендного платежу. Від можливості продажу землі виграв би не тільки той, хто продав свою землю, а також той, хто зберіг би власність. Для цього влада має розпочати роботу щодо ринку землі с/г призначення, покращивши доступ агровиробників до капіталу.

Нагадаємо, що Миронівський хлібопродукт, що належить агромагнату Юрію Косюку, почав скуповувати землі.

Раніше повідомлялося, що Держгеокадастр заявив про завищену оцінку землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу