В Україні будують 11 сміттєпереробних комплекси

Поділитися:

Директор департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Міністерства розвитку громад і територій заявив, що в Україні поступово вводиться система розподілу зборів побутових відходів.

Відомо, що на даний момент вже в процесі будівництва 11 сміттєпереробних комплекси. Крім цього, зазначається, що в 29 населених пунктах вже експлуатуються 34 сміттєсортувальні лінії, а також в 1725 н.п. (населених пунктах) України впроваджується система поділу збору побутових відходів.

За його словами, для того, щоб досягти поставлених цілей, які визначила Національна стратегія та Національний план управління відходами до 2030 року включно, необхідно посилити взаємодії центральної та місцевої влади.

Директор департаменту також вважає, що потенційно, причому в короткостроковій перспективі, в Україні з’явиться більше сучасних систем поводження з побутовими відходами.

Раніше ми писали про те, що Держекоінспекція назвала головні причини погіршення екологічної ситуації в Україні. Найбільш критичними проблемами вважаються: брак питної води, забруднення повітря та відходи.

Також ми повідомляли про майбутню співпрацю України з Австралією з екологічних питань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу