Український банк потрапив у скандал

Поділитися:

Російські ЗМІ оприлюднили схеми відмивання грошей на базі криптообмінника SUEX, який потрапив під санкції в США. Згідно з інформацією, український банк «Конкорд» (Concord Bank) співпрацював через посередників з російським криптообмінником SUEX. Наразі Нацбанк, Генеральна прокуратура, Служба безпеки України та Офіс президента України не дали офіційних коментарів щодо цього.

Зазначається, що всеросійський громадський рух «Стопнаркотик» звернувся до голів російського Центробанку і МВС РФ з описом зв’язку SUEX з найбільшою криптобіржею Східної Європи, ExMo, групою компаній QIWI і українським банком «Конкорд». Дані розслідування свідчать про те, що SUEX була залучена до відмивання грошових коштів для найбільшої платформи продажу наркотиків Hydra.

До Центробанку РФ було направлено звернення із проханням провести перевірку законності операцій роботи SUEX, ExMo, QIW в Росії та розглянути можливість заблокувати платежі росіян українському банку.

«Провести перевірку всіх зазначених фактів, притягнути всіх зазначених осіб, включаючи банк «Конкорд» і його бенефіціарів, до відповідальності», — йдеться у зверненні громадського руху.

Зазначається, що банк «Конкорд» не відповів на запит з надання інформації. У свою чергу, російський Telegram-канал Badbank, що спеціалізується на розслідуванні підозрілих фінансових операцій, опублікував детальну інформацію про приймання платежів у гривнях для крипто-біржі ExMo, які здійснював банк «Конкорд» через платіжний агрегатор HotPay (hotpay.money), зареєстрований в юрисдикції BVI (Британські Віргінські острови).

Раніше у Національному банку повідомили, що банку «Конкорд» було надано 200 мільйонів гривень під час чергового аукціону рефінансування на термін до 90 днів. Ставка — 7,5% річних.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу