Влада Німеччини обмежила доступ росіян до газопроводу «Північний потік-2»

Поділитися:

У Німеччині Вищий земельний суд Дюссельдорфа відхилив скаргу дочірньої компанії російського «Газпрому» Nord Stream AG, оператора «Північного потоку-2», що прагнула ухилитися від норм Газової директиви Європейського Союзу. Як пишуть західні ЗМІ, російська сторона хотіла оскаржити рішення, ухвалене Федеральним мережевим агентством Bundesnetzagentur, що не дозволяло вивести «Північний потік-2» із-під норм відповідної директиви.

Відтак, за рішенням, компанія-оператор «Північного потоку-2» мусить стати незалежною від компанії «Газпром». До того ж, половина пропускної здатності газогону має стати доступною для інших газових постачальників, адже «Газпром» володіє монополією на експорт блакитного палива з території РФ.

Раніше ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою перспективи спільної протидії завершенню будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Також ми писали, що Угорщина та Росія можуть укласти новий довгостроковий контракт щодо постачання російського природного газу на подальші 15-ть років. Про такі плани Угорщини розповів міністр закордонних справ цієї країни Петер Сіярто після перемовин з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу