Жителям ОРДЛО спростять отримання пенсій

Поділитися:

У комітеті Верховної Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів прийняли рішення видавати пенсії жителям тимчасово окупованих територій безпосередньо на нових КПВВ (контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду). При цьому ідею про розвезення пенсій жителям ОРДЛО, які не можуть перетнути КПВВ, Червоним Хрестом народні обранці не підтримали.

Про це заявила глава комітету ВРУ з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова. За словами Третьякової, Червоний Хрест не причетний до отримання пенсійних грошей і до їх розвезення, особливо якщо це кеш.

Замість цього, вказала глава комітету, пенсіонери ОРДЛО, які не можуть переходити з окупованих територій в Україну, зможуть комфортно отримати пенсії на самих контрольно-пропускних пунктах. За словами Третьякової, на КПВВ будуть розміщені банківські підрозділи, аптека, де можна буде виміряти температуру, отримати медичну допомогу, купити ліки та відпочити.

Нагадаємо, в ООН закликали врегулювати питання з пенсіями для жителів ОРДЛО.

Також раніше ми написали про те, що влітку через те, що багато пунктів пропуску в Донбасі закриті, багато людей не могли підтвердити статус вимушених переселенців і отримувати пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу