Жителям ОРДЛО будуть платити пенсії на КПВВ

Поділитися:

У зв’язку з продовженням карантинних заходів і поширенням коронавірусу пенсіонерам з ОРДЛО видаватимуть пенсії безпосередньо на КППВ. При цьому, як каже українська сторона, умови отримання пенсій будуть комфортними. Таке рішення було прийнято в профільному комітеті Верховної Ради України.

Зокрема, на контрольно-пропускних пунктах будуть розміщені підрозділи банків, а також аптека – в ній пенсіонери зможуть виміряти температуру і тиск, отримати при необхідності медичну допомогу.

Раніше повідомлялося про те, що в ООН закликали врегулювати питання з пенсіями для жителів ОРДЛО. У звіті Моніторингової комісії ООН з прав людини в Україні, повідомляється, що у відомстві наполягають на остаточному обмеження виплати пенсій переселенцям від статусу внутрішнє переміщеної особи (ВПЛ), як це передбачено в законопроекті 2083-д, який вже рік чекає розгляду у Верховній Раді.

Також ми писали і про те, що пенсіонерам запропонували нову послугу: «Пенсія в смартфоні». Тепер всі дані майбутній пенсіонер зможе подавати онлайн. Ця розробка виконана в рамках запровадження автоматичного нарахування пенсії в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу