Зеленський заявив, що в Україну прямують 7 суден з вугіллям

Поділитися:

Володимир Зеленський заявив, що до України зараз прямують 7 суден з вугіллям. Саме стільки, за словами президента, вистачить усій країні до кінця 2021 року.

Він зазначив, що держава працює над тим, щоб забезпечити українців теплом та світлом. До вітчизняних запасів вугілля додадасться ще й той, що зараз слідує на суднах «ПанАмакс», які найближчим часом прибудуть до українських портів.

Український голова також заявив, що якщо буде така необхідність, то Україна замовить та купить ще паливо для проходження опалювального сезону.

У цей же час Зеленський не розповів, у кого і за якою ціною купили вугілля. Однак зазначив, що точно не на окупованих територіях, додавши, що ніхто не купуватиме палива у тих, хто не визнає незалежність України.

На завершення свого звернення президент пообіцяв українцям, що держава нікого не залишить без тепла та світла.

Тим часом нещодавно стало відомо, що 60% потужностей на українських ТЕС простоюють. Проблеми з роботою енергоблоків спричинені нестачею вугілля.

Також ми писали про те, що за останній тиждень запаси вугілля на складах теплових електростанцій компаній знизилися на 21,1%, опустившись нижче за 400 тисяч тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу