Зеленський спілкувався по телефону з Луцьким терористом перед випуском заручників

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський розповів подробиці розмови з терористом, який напередодні в Луцьку взяв в заручники автобус з пасажирами. Про це глава держави повідомив особисто у відповідному відеокоментарі для українських ЗМІ.

Як відомо, для того, щоб врегулювати критично небезпечну ситуацію з терористом голові України довелося перервати важливі перемовини з главою Швейцарії Симонеттою Соммаругою, яка в цей момент особисто перебувала з політичним візитом у Києві.

Повідомляється, що всього діалог з терористом проходив протягом дев’яти годин. Як пізніше з’ясували ЗМІ, загарбником виявився  Максим Крівоша, який до останнього не хотів відпускати заручників.

Саме із Зеленським терорист розмовляв близько 7-10 хвилин.

Завжди є небезпека, що можуть загинути люди. Хтось може загинути, якась кількість і це дуже небезпечно. Тому ми порадилися, я захотів поговорити з цією людиною по телефону і спробувати знайти можливість для того, щоб він відпустив людей», – прокоментував свої дії гарант України.

За підсумками діалогу президент і терорист домовилися, що останній піде на поступки і відпустить декілька людей. Раніше терорист повідомляв, що серед заручників є поранені, проте це виявилося блефом.

“Тому домовилися, що він відпустить трьох осіб і я після цього запишу відео», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що за підсумком ситуації терорист випустив заручників. Його відразу ж затримали спецназівці. Це сталося після того, як Зеленський записав відеозвернення, яке вимагав луцький терорист.

Раніше повідомлення про ситуацію надійшло на лінію 102 вранці, у вівторок, 21 липня. Вказувалося, що в центрі Луцька чоловік захопив автобус з близько 20 заручниками і при собі має вибухівку і зброю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу