Засоби індивідуального захисту будуть в Держрезерві

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України анонсували ідею уряду створити в країні окремий державний резерв засобів індивідуального захисту, який значився б за базою тієї чи іншої лікарні. Про це в четвер, 28 травня, повідомляє міністр охорони здоров’я Максим Степанов в рамках свого позачергового брифінгу.

За словами чиновника, Україна не може дозволити собі зіткнутися з повторною ситуацією, коли перед небезпекою за здоров’я українців країна стикається з проблемою відсутності засобів захисту або медикаментів.

Не можна допускати таку ситуацію, яка у нас була на початку епідемії, коли не було ні ЗІЗ, ні інших речей, необхідних під час епідемії“, – сказав він.

Як зазначив міністр, всі запаси засобів захисту повинні контролюватися з боку центрального рівня влади і це можна організувати у вигляді бази для тієї чи іншої лікарні.

При цьому Степанов зазначив, що це не просто пропозиція, а уряд уже активно працює над можливістю реалізації ідеї.

“Уже проведено попередні розрахунки, скільки грошей необхідно буде витратити на створення такого резерву“, – резюмував міністр.

Як повідомлялося раніше, українська влада в повному обсязі перерахували всі виплати в розмірі 300% для медичних працівників України, які працювали з людьми зараженими коронавіурсной інфекцією нового типу, а обласні центри, в свою чергу, відзвітували в майже повну виплату коштів медпрацівникам за березень.

Розрахунок зарплати медиків за квітень уже здійснювався за новою формулою. Також МОЗ офіційно вимагає від НСЗУ прискорити процес видачі коштів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу