З вересня «бебі-бокс» монетизують

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики заявили, що в Україні з 1 вересня запрацює новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги “пакет малюка”.

“З 01.09.2020 починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги” пакет малюка “. Тепер у батьків є право вибирати, що для їхнього малюка необхідно: чи потрібен їм одяг, якщо в них уже є діти, особливо діти, які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені в натуральній формі пакета “, – йдеться в повідомленні.

Так, отримати грошову компенсацію замість одноразової натуральної допомоги “пакет малюка” можуть громадяни України, іноземці та особи без громадянства у яких народилася дитина. Крім цього, українці, які в 2020 році не отримали “пакет малюка” в натуральному вигляді, можуть звернутися за грошовою компенсацією протягом 12 місяців з дня народження дитини.

Відомо, що “ПриватБанк” збирається відкрити рахунки для одержувачів грошової компенсації із спеціальним режимом використання та отриманням картки для виплат. Так, кошти з картки можна буде витрачати тільки на покупку дитячих товарів і товарів для породіллі в спеціальних магазинах, які приєдналися до реалізації проекту.

У Мінсоцполітики зазначають, що кошти можуть бути витрачені протягом року з дня їх зарахування на рахунок.

Нагадаємо, що замість «пакету малюка» породіллям будуть видавати соціальну спецкарточку на 5000 грн при виписці з пологового будинку. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 29 липня.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики України активно працюють над законопроектом, який би дозволив не повертати то соціальну допомогу, яке держава надавала малозабезпеченим сім’ям та матерям-одиначкам під час карантину. Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу