З фонду боротьби з коронавірусів вже витратили 83% коштів

Поділитися:

54 мільярди гривень з Фонду боротьби з COVID-19 в нашій країні вже витрачено. Про це заявили в Міністерстві фінансів. Це 83% від 65 млрд гривень, які були виділені в Фонд.

За інформацією Мінфіну, офіційно безпосередньо на боротьбу з COVID-19 з Фонду вже було витрачено 38,17 мільярда гривень. Але 35000000000 гривень з цієї суми було витрачено на будівництво і реконструкцію доріг загальнодержавного значення.

Відомо, що інші статті витрат – це виплати до Фонду соціального страхування, доплати медикам і державним службовцям, які допомагають в боротьбі з COVID-19, допомога по догляду за дітьми, закупівля засобів індивідуального захисту, забезпечення обладнанням та витратними матеріалами лабораторій і лікарень і тому подібне.

Передбачається, що в наступному році буде проведено масштабний аудит витрат коштів з цього Фонду, таким було вимога Міжнародного валютного фонду. Тоді і буде відомо, чи визнають будівництво доріг коштом Фонду боротьби з COVID-19 цільовим використанням коштів.

Нагадаємо, що Європейський союз запустив масштабний пакет фінансової допомоги для всіх груп ризику, схильних захворіти коронавірусом, на нечувану суму грошей в 20 млрд євро. Про це повідомляє глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Раніше повідомлялося, що Фонд боротьби з коронавірусом нового покоління складе 66 мільярдів гривень, ці кошти підуть на виплати медичним працівникам, закупівлю медичного обладнання та на виплати громадянам, які втратили роботу через карантин, який був введений раніше по всій території країни.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу