Як отримати тисячу за вакцинацію у «Дії»: інструкція від Мінцифри

Поділитися:

У додатку «Дія» стартував запис на отримання тисячі гривень за вакцинацію. Виплати будуть робити шість українських банків, які приєдналися до програми за допомогою сервісу Е-підтримка. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У програмі задіяні як державні банки, так і приватні. Використати вже існуючий в банку рахунок буде неможливо.

Тому що ці гроші можна буде витрачати в певних місцях для підтримки постраждалого від карантину бізнесу. Урядовці зазначають, що ніхто не має права вимагати дані банківської карти або банківські дані для нарахування цих коштів.

Обмін даними буде відбуватися автоматично. Кожен повнолітній українець, який отримав два щеплення зможе отримати тисячу гривень і витратити її на абонемент в спортзал, відвідати кінотеатр, музей, театр, виставку, придбати квиток на поїзд або літак по Україні.

Нагадаємо, що президентська ініціатива, в рамках якої вакцинованим українцям виплатять по 1000 грн, називатиметься «єПідтримка» і стартує з 19 грудня. Про це проголосував український парламент у четвер, 2 грудня.

Зокрема, Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачено виділення восьми мільярдів гривень із держбюджету для виплати так званої тисячі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу