Втікачі з ОРДЛО почали повертатися з Росії додому

Поділитися:

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про ситуацію з евакуацією мешканців ДНР та заявив, що вони поступово повертаються додому. Людям не змогли забезпечити адекватних умов для проживання, і вони змушені залишати територію Росії.

За словами українського чиновника, загалом уся ця ситуація із переміщенням людей не має нічого спільного з масовою евакуацією, про яку говорили представники ОРДЛО. Рєзніков назвав це фарсом, бо вивезли лише кілька тисяч людей. Але навіть їм не надали нормальних умов для розміщення та тимчасового проживання.

«Декілька тисяч вони показово вивезли. Зараз наша розвідка має точну інформацію, що люди повертаються самостійно додому. Їх там ніхто не годує, не розселяє. Це чисто постановка для «Мосфільму» або хто там там займається кіношками», — заявив Резніков.

Нагадаємо, нещодавно глава ДНР Пушилін оголосив про евакуацію місцевих жителів. Причому насамперед планувалося вивозити жінок та дітей. Причина прийнятого рішення – інформація, що нібито надійшла, про наміри України напасти на Республіку.

Пізніше українські представники влади, зокрема головнокомандувач ЗСУ та секретар РНБО, прокоментували ситуацію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу