РНБО та Головнокомандувач ЗСУ дали спільний брифінг

Поділитися:

Секретар Ради національної безпеки заявив, що всі переговори щодо врегулювання конфлікту, Україна проводитиме виключно з Росією, оскільки саме вона приймає рішення стосовно того, що відбувається в окупованому Донбасі.

Олексій Данилов підкреслив, що не має наміру проводити будь-які переговори з представниками ОРДЛО, оскільки вони не мають жодного впливу на події і не приймають жодних рішень щодо Донбасу. «Порожня трата часу», – зазначає чиновник.

«Ви знаєте, що Володимир Зеленський зробив заяву про готовність будь-коли зустрітися з Путіним для того, щоб провести переговори. На жаль, вони (Кремль) відмовляються від переговорів», – уточнив Данилов.

Глава РНБО також додав, що 19 лютого 2022 року намічено поїздку міністрів та народних депутатів до прифронтових населених пунктів, де нещодавно російські бойовики здійснили обстріл.

«Я вирушаю за розпорядженням президента на фронт. Будемо на фронті у тих місцях, які постраждали. Де постраждали школа та дитячий садок — буде віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук», — повідомив секретар РНБО.

Паралельно із Даниловим виступив і головнокомандувач Збройних Сил України. Валерій Залужний прокоментував ситуацію, що сталася 18 лютого. Зокрема, йдеться про заяву Пушиліна, голови ДНР, про евакуацію населення до Ростовської області та попередження, що «Все йде до війни, на жаль».

Відповідно, була відповідна реакція з боку українського військового керівництва. Глава ВСУ звернувся до українців з проханням не вірити подібним лжезаявам та провокаціям: «Звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій — не вірте брехні окупаційній владі!».

Він вкотре наголосив, що Київ не обговорював і не планував жодних наслідків, як про це заявляє зараз Пушилін. «Військово-політичне керівництво держави не планує та не проводить наступальних операцій на сході України». Він також додав, що подібні сценарії ніким з українського уряду не розглядаються, оскільки наслідки їх можуть бути дуже серйозними – численні жертви мирного населення.

Те саме стверджує і глава МЗС України, спростовуючи інформацію, сказану головою самопроголошеної ДНР. А Володимир Путін, у свою чергу, вважає, що Україна повинна сідати за стіл переговорів з бойовиками, в чому і не бачить сенсу секретар РНБО України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ