ВР схвалила віртуальні активи

Поділитися:

Другого грудня народні обранці віддали голоси й прийняли в першому читанні законопроект про віртуальні активи (криптовалюти).

Про це в середу, 2 грудня, повідомляють джерела в парламенті України.

З приводу події висловилися в Мінцифри (Міністерстві цифрової трансформації). Там відзначили, що законопроект є надзвичайно важливим для крипто-галузі, оскільки він покликаний сформувати правове поле на ринку віртуальних активів.

Проект закону, який вже прийняли в першому читанні депутати, узаконює криптовалюти в країні, найвідомішою з яких є біткоїн.

Крім цього, майбутній закон регулює оборот криптовалют в Україні й дозволяє учасникам ринку користуватися банківськими послугами, платити податки з отриманих доходів і отримувати юридичний захист в судах при порушенні їхніх прав.

Нагадаємо, 19 тисяч доларів за біткоїн – вартість криптовалюти побила трирічний рекорд. Про це розповіли у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

Також раніше ми написали про те, що експерти-фінансисти говорили, що біткоїн у 2020 році може повторити своє стрімке падіння, яке відбулося у 2017 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу