Восени водіям дозволять перевищувати швидкість

Поділитися:

У Верховній Раді зареєстровано проект закону №3744, в якому пропонується скасувати штраф за перевищення швидкісного ліміту на дорогах. Тобто, автомобілістам хочуть дозволити перевищувати швидкість на 30-60 кілометрів на годину на міжнародних і національних трасах.

Нагадаємо, то 15 липня 2020 року профільний комітет розглянув зміни до статті 122 Кодексу України стосовно адміністративного правопорушення в питанні розв’язання перевищення швидкості на дорогах. Фахівці прийшли до висновку, що закон не потребує додаткових витрат, а значить, це не вплине на бюджет країни.

Зокрема, законом хочуть дозволити можливість перевищення швидкості: на дорогах, які мають по одній смузі руху в кожному напрямку більш ніж на 30 кілометрів на годину; на дорогах, які мають дві смуги для руху в одному напрямку більш ніж на 40 кілометрів на годину; на дорогах, де три смуги в одному напрямку – більш ніж на 50 кілометрів на годину.

Також пропонується штрафувати на 510 гривень за перевищення швидкості більш ніж на 60 кілометрів на годину на дорогах, що мають три і більше смуги в одному напрямку.

Нагадаємо, що закон, прийнятий 13 липня 2020 року в першому читанні, передбачає підвищення штрафів за перевищення швидкості до 3400 гривень.

Також ми повідомляли, що в Кабінеті міністрів змінили діючий Порядок тимчасового вилучення водійських посвідчень. Згідно з новими змінами, у водіїв зможуть відібрати права безповоротно. За порушення правил дорожнього руху суд тепер може безповоротно позбавляти водіїв-новачків «дворічних» прав.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу