Власників вантажівок штрафуватимуть

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський анонсував нові штрафи для неправомірних власників вантажівок за зайвий вантаж. Про це глава держави заявив в рамках свого робочого візиту на поля Херсонської області, передає прес-служба Офісу Президента.

Відзначимо, що мова йде про штрафи, які передбачені за зайву вагу фур. Для точного контролю за водіями влада збирається спільно з співробітниками Укртрансбезпеки реалізувати спеціальні зважування фур.

Процедура буде проходити на окремих пунктах, на яких передбачені вагові вимірювання.

Важливо сказати, що першою областю з таким нововведенням стала Херсонщина, де від п’ятниці, 26 червня, стали проводити зважування машин.

Як відзвітувала місцева влада президенту, відповідна програма була ініційована під назвою “Зважені та щасливі”.

Варто згадати, що через регулярних порушень з боку водіїв щодо ваги, в Україні на постійній основі спостерігається пошкодження асфальтних доріг.

У спекотну погоду ці явища особливо небезпечні, тому влада вирішила врегулювати це питання на державному рівні.

“Ви знаєте, що проводиться операція через ці вантажі, які розбивають наші дороги, на які ми виділяємо в цьому році близько 80 млрд гривень. Це великі гроші для держави, такого ніколи не було”, – прокоментував подію Зеленський.

Як повідомлялося раніше, до Верховної Ради внесено законопроекти № 3544 і № 3545, автори яких ініціюють введення плати за проїзд по автодорогах для вантажного транспорту із загальною масою 12 тонн і більше.

Збір плати буде здійснюватися через супутникові технології (системи GNSS). Ці кошти в подальшому підуть на розвиток і утримання доріг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу