Відставка Смолія обвалила гривню

Поділитися:

Гривня стрімко дешевшає. Станом на ранок 20 липня Нацбанк встановив курс 27,36 гривні за долар. Стрибок за тиждень – понад 40 копійок.

“На початку тижня долар в Нацбанку коштував ще 26,95. Сьогодні, 20 липня, курс стрибнув на 41 копійку – до 27,36 гривні. Головна причина ослаблення гривні – призначення нового голови Нацбанку – Кирила Шевченка. Тому курс поступово рухається до неприємної позначки 27,5 гривні “, – розповів економіст Григорій Кукурудза.

Він підкреслив, що причиною всьому стала політична турбулентність, оскільки абсолютно всі сторони ринку не розуміють, якою буде політика майбутнього глави Національного банку. Головний фактор – ажіотаж, а не ринкові зміни. Незважаючи на це Нацбанк жодного разу не вийшов на ринок, щоб підтримати курс. Або дешевшати гривня далі, залежить виключно від політики нового глави НБУ. Економісти очікують, що серпень буде стабільним, а тому курс зміцниться до 27-27,2 грн.

Істотна турбулентність знову очікується у вересні: місяць буде важким. Це вже буде викликаний не ажіотажними, а фундаментальними факторами. За розрахунками економістів, рік ми закінчимо з курсом 28,50 – 29, якщо не буде надзвичайних істотних змін

Нагадаємо, що 1 липня Глава Національного банку України Яків Смолій подав у відставку за власним бажанням через політичний тиск.

Також ми писали, що 16 липня, Верховна Рада України призначила на посаду нового глави НБУ багаторічного керівника державного Укргазбанку Кирила Шевченка.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу