Від початку року НАЗКА нарахувало в Україні понад 2 тисячі корупціонерів

Поділитися:

Від початку 2020 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗКА) зареєструвало в Україні 2018 корупціонерів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За статистикою НАЗКА, найчастіше до реєстру потрапляють співробітники Національної поліції України, а також працівники Державної кримінально-виконавчої служби.

Всього з 2018 викритих випадків порушень близько 429 осіб було внесено до списку через кримінальні правопорушення, ще 1532 чоловіка були покарані адміністративним шляхом, а 57 співробітників отримали дисциплінарну догану.

Серед списку корупціонерів частка співробітників Державної кримінально-виконавчої служби склала 102 людини. Серед Нацполіціі до списку потрапили 175 поліцейських.

Відзначимо, що в порівнянні з результатами за 2019 рік, в поточному році до відповідальності за порушення було притягнуто на 33% менше співробітників в контексті працівників органу Нацполіції. У Державній кримінально-виконавчій службі динаміка впала на 11%.

Нагадаємо, що у Верховній Раді вважають, що прийняття законопроекту про гральний бізнес призведе до великої кількості соціальних проблем, а також до нових корупційних схем і витрат з бюджету,

Нещодавно директор Незалежної антикорупційного комітету з питань оборони Олена Трегуб розповіла про особливості і складнощі реформи оборонного сектору України і про боротьбу з корупцією в цій сфері.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу