Вчений пояснив, чому не можна відновити роботу Північно-Кримського каналу

Поділитися:

Вітчизняні вчені заявили, що на цей час не можна відновити роботу Північно-Кримського каналу, попри гуманітарний попит з боку місцевих жителів. Про це заявила професура кафедри екології Києво-Могилянської академії.

Фахівці вважають, що немає сенсу відновлювати дане джерело водопостачання оскільки на поточний момент там повністю зруйнована необхідна інфраструктура.

Іншими словами, у фінансовому сенсі краще побудувати новий об’єкт, ніж витрачати стільки ж грошей на відновлення старого. Серед головних проблем вищезгаданого каналу вчені назвали величезні тріщини, в які вже протягом 6 років не потрапляла вода.

Також сам канал не надійний: тільки з 2013 року втрати води з його джерел могли доходити до значень в 60% від загального обсягу водних ресурсів.

Тоді ситуацію можна було змінити, зробивши капітальний ремонт. Але зараз вже занадто пізно витрачати на це гроші.

Раніше Північно-Кримський канал був включений Кабінетом Міністрів України до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації.

Маніпуляції з водою в Крим ідуть давно, з перших днів незаконної анексії. Саме зараз, як сказали в пресслужбі Офісу президента України, настав час розставити всі крапки над «i».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу