В ВООЗ назвали молодь головним розповсюджувачем коронавірусу

Поділитися:

У Всесвітній організації охорони здоров’я назвали головні джерела поширення пандемії коронавірусу штаму COVID-19, вказавши, що виною тому є ігнорування правил протиепідемічної безпеки з боку молоді. Про це повідомляє регіональний директор ВООЗ в європейському регіоні Ганс Клюґе в інтерв’ю для ВВС.

За словами фахівця, останні статистичні дослідження чітко говорять про те, що в частині країн більшість нових випадків коронавірусу фіксується саме у молодого суспільства.

“Велика частка людей з новою інфекцією спостерігається серед молоді. Для мене це досить твердий аргумент, щоб переосмислити те, як краще це донести до молодих людей», – сказав він.

Також чиновник зазначив, що така динаміка поширення відносно вірусу є масовими випадком серед ряду країн Європи. Наприклад, в тих же Нідерландах вірусом також частіше хворіють молоді люди.

Це можна пояснити тим, що така категорія населення більш скептично ставиться до правил протиепідемічної безпеки за що і розплачується власним здоров’ям.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я заперечують можливість другої хвилі пандемії коронавірусу, так як перша хвиля епідемії все ще не закінчилася, а сама хвороба має хвилеподібний характер.

Також в ВООЗ розкритикували теорії про сезонне поширення вірусу, вказуючи, що в цьому відношенні хвороба відрізняється від грипу, тому навіть влітку в куточках північної півкулі буде прогресувати ця хвороба.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу