В Україні зростає трудова міграція

Поділитися:

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування заявив, що в Україні зростає трудова міграція. Зокрема, за перше півріччя 2021 року українським заробітчанам видали понад 400 тис. робочих віз для поїздки в Польщу. При цьому за весь 2020 рік — лише 500 тисяч.

«В умовах відкритих кордонів громадяни вибирають ті країни, де можна більше заробити, де стабільна внутрішня ситуація, прогнозоване майбутнє і є зрозумілі перспективи», — пояснює він.

Фахівець додав, що більшість заробітчан працюють на некваліфікованих роботах, оскільки для того, аби працювати за фахом потрібно знати місцеву мову та довести свою професійну спроможність.

«Звичайно, представникам робітничих спеціальностей набагато легше працювати за фахом, ніж юристам, бухгалтерам, менеджерам, медсестрам і тому подібне. Досить довести, що ти вмілий зварювальник, електрик або далекобійник, і можна починати заробляти непогані гроші навіть з мінімальним знанням мови», — вказав фахівець.

У той же час в Польщі заявили про серйозну економічну загрозу. Попри те, що отримати дозвіл на роботу в Німеччині куди складніше, українські заробітчани обирають цю країну, оскільки середня зарплата там в кілька разів вище.

Наразі у Польщі нестача фахівців, тож там чекають на українських заробітчан. Найбільш популярними є айтішники, а середня зарплатня, яку пропонують українцям, становить 35 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу