В Україні змінилися правила видачі водійських прав

Поділитися:

Міністерство внутрішніх справ заявило про уточнення в процедурі видачі водійських посвідчень, а також про регламент проведення водійських іспитів.

Так, в разі відкриття двох або більше категорій одночасно складання теоретичного іспиту відбувається раз за екзаменаційними білетами вищої категорії. Час проходження теоретичного іспиту буде обмежено: на майданчику – 10 хвилин, на дорозі – 20 хвилин, а в цілому – до години. У разі використання учнем додаткових матеріалів або електронних приладів іспит буде припинений.

Відхилитися від маршруту, по якому проводиться теоретичний іспит, не можна, виняток може бути тільки в разі, якщо є якась перешкода руху – пробка, дорожні роботи, ДТП тощо. Тепер фото- і відеофіксація буде проходити від початку і до кінця іспиту. Оскаржити результати тесту можна протягом 10 робочих днів.

Нагадаємо, що іспит вважається проваленим, якщо учень списує, не вкладається в таймінг або допустив три і більше помилки. Без здачі теоретичної частини, до практики не допускають.

Раніше повідомлялося, що в середу, 15 липня, Верховна Рада України розглядала проект закону №2201. У разі вдалого голосування за законопроект, громадяни зможуть самостійно здобувати знання і складати теоретичний іспит для отримання права керування транспортними засобами.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу