В Україні запроваджують єдиний електронний квиток

Поділитися:

В Україні запускається Єдиний електронний квиток (SmartTicket), яким можна буде скористатися в залізничному транспорті і міському. Також його можна надавати на внутрішніх авіарейсах і в автобусах.

У Міністерстві інфраструктури вказали на те, що за один раз можна буде купити квиток на кілька видів транспорту. У тому числі і на авіаперевезення, наприклад з Києва до Одеси. Пасажир може вибрати будь-яку комбінацію талона. Потрібно поставити пункт відправлення і пункт прибуття. Також можна додати зупинки, необхідну дату відправлення і прибуття.

Автоматична система виводить список побажань, час шляху і загальну суму. Далі людина просто оплачує своє замовлення. Для цього вводяться дані і після оплати пасажир отримує е-квиток і QR-коди всіх інших квитків на випадок проблем з ідентифікацією.

Ціна на квиток буде залежати від різних перевізників, які будуть мати ту ж ціну, або нижче, але з мінімальною комісією за єдиний квиток. Розмір такої квитанції – формат аркуша А4. В майбутньому це буде невеликий квиток з усіма необхідними даними.

Квиток SmartTicket запустять вже восени 2020 року.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2020 року столиця України перейшла на нову систему оплати проїзду в громадському транспорті – е-квиток. На реалізацію даного проекту влада Києва направила 504 мільйони гривень.

Ми також писали про те, що в касах столичного метрополітену люди більше не зможуть розраховуватися карткою. Банківські термінали прибрали через виведення з системи зеленої карти і введення єдиного електронного квитка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу