В Україні закінчується сезон цукроваріння. Загалом за рік цукрові заводи переробили 9,12 млн т цукрових буряків.
Як свідчать дані профільної асоціації на звітну дату, всього цього сезону над виробництвом цукру працювало 29 цукрових заводів.
Усього станом на 1 грудня врожайність цукрових буряків склала 463 ц/га. Тому умови для цукру були фактично ідеальними.
«Прогнозується, що на цукрові заводи в сезоні 2021 року надійде для перероблювання 10,6 млн тонн цукрових буряків». Враховуючи середній показник виходу цукру в Україні 14,2 (станом на 21 грудня) з сировини, що надходить, буде вироблено мінімум 1,44 млн тонн цукру», — зазначив директор НВЦ «Цукор бурякового виробництва».
Раніше Україна значно знизила експорт цукру. Про це повідомляє прес-служба Науково-практичного центру цукробурякового виробництва.
Вказується, що за підсумками січня-вересня цього року експорт цукру становив 2,5 тисячі тонн (у січні-вересні 2020-го — 98 тисяч тонн). Загалом Україна виручила приблизно 1,4 млн доларів.