В Україні з’явиться новий вид відпусток

Поділитися:

Народні депутати України запропонували запровадити відпустку тривалістю два тижні, яку надаватимуть після народження дитини. Головне нововведення в тому, що отримати таку відпустку зможе не тільки матір новонародженого, але й батько, бабуся або дідусь. Все це прописано у законопроекті під номером 3695 та вже надано на розгляд до Верховної Ради.

Такий досвід існує в інших країнах, здебільшого європейських. Гендерна рівність у цьому питанні не змінить наявності лікарняного після пологів тощо. Натомість у родині зможуть вирішувати, кому краще піти у відпустку – матері чи батькові. За бажанням тато зможе отримати відпустку по догляду за дитиною до трьох років.

Також у законопроекті йдеться про те, що у питанні отриманні відпустки неважливо, чи батько дитини є чоловіком жінки, яка народила її. Отже, відпустку можуть отримати як чоловік матері дитини, так і батько дитини, який не є чоловіком матері дитини, але проживає з нею разом та має спільний побут.

Раніше повідомлялося, що у МОЗ розглядають «карантин вихідного дня». За словами Максима Степанова, які підтримує і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, такі заходи допоможуть розірвати ланцюг захворюваності та знизити кількість нових пацієнтів з COVID-19.

Також ми писали, як українцям оформити субсидію на карантині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу