В Україні впала середня зарплата

Поділитися:

У нашій країні стрімко зменшується середня заробітна плата.

Цю новину констатували журналісти, спираючись на дані Держстату.

Наприклад, за серпень, відзначають в Державній службі статистики, середня заробітна плата стала менше на 3%, ніж в липні місяці. Зараз середня зарплата українських громадян дійшла до позначки 11 тисяч 446 гривень.

Однак есперти радять не вдаватися в паніку. Наприклад, в серпні 2019 року середня зарплата по Україні була 10 тисяч 537 гривень. Виходить, що за цілий рік оплата праці працівників все ж стала більше на вісім відсотків.

Чиновники з Держстату також поділилися з українцями відомостями про те, хто, де і скільки отримує своїх чесно зароблених грошей.

Найвища зарплата у громадян, задіяних у сфері інформації та телекомунікації. Такі працівники отримують отримують 19 тисяч 827 грн в середньому по країні.

Крім IT-фахівців, до високооплачуваним категоріям відносяться працівники фінансового і страхового сектора, їх зарплати в середньому становлять 19 тисяч 700 гривень. 16 тисяч 802 грн отримують в середньому працівники, задіяні в сферах держуправління і оборони та обов’язкового соцстраху.

У той же час найменше платять працівникам харчування і тимчасового розміщення біженців. Такі працівники в середньому отримують 6 тисяч 224 гривні. Малими засобами роботодавці оплачують працю лікарів і персоналу в лікарнях. Ці категорії найманих трудівників отримують 8 тисяч 490 грн. Ще менше дістається вітчизняним учителям – вони мають всього 8 тисяч 218 гривень в місяць.

Нагадаємо, головною в Україні все ж залишається діюча багато років солідарна пенсійна система.

Також ми писали про те, що вчора, 6 жовтня, на офіційному порталі Міністерства соціальної політики України з’явився проект закону про компенсацію витрат по догляду за окремими категоріями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу