В Україні відкрився реєстр одержувачів гумпомощі

Поділитися:

В рамках реалізації проекту «Електронний уряд для підзвітності влади та участі суспільства» (EGAP), Міністерством соціальної політики та Державним підприємством «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» спільно з Урядово-громадською ініціативою «Разом проти корупції» був переведений в електронну форму реєстр отримувачів гуманітарної допомоги.

Завдяки розробленому інтерфейсу, доступ користувачів до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги став набагато простіше. Тепер є можливість безкоштовного пошуку відомостей за найменуванням, місцеперебуванням, кодом ЄДРПОУ та іншими даними одержувача гуманітарної допомоги.

Відомо, що це перший етап впровадження Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. Так, проект постанови Кабінету міністрів «Деякі питання організації ведення Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги» передбачає створення єдиної інформаційної системи ведення реєстру отримувачів гуманітарної допомоги, реєстр вантажів (товарів), коштів, у тому числі в іноземній валюті, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою, а також контролю за її цільовим використанням.

Нагадаємо, що крім індексації, яка пройшла в липні і грудні, в Міністерстві соціальної політики планують доплачувати одиноким пенсіонерам допомогу.

Розмір допомоги становитиме 685 гривень. Отримувати їх будуть ті одинокі пенсіонери, які старше 80 років. Призначення такої виплати було зроблено «заднім числом» – 1 січня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України разом з державним підприємством «Національні інформаційні системи» перевели дані зі старого реєстру в новий на 5 днів раніше. Про це міністр юстиції повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу