В Україні тестують ліки від коронавірусу

Поділитися:

В Україні активно займаються розробкою вакцини від штаму COVID-19: на даний момент препарат тестують відразу чотири вітчизняних фармацевтичних компанії. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки України.

Повідомляється, що до переліку зазначених фірм, які можуть стати потенційними розробниками вітчизняної вакцини, потрапили:

  • “АТ” Фармак “, яка розробляє препарат” Амізон makc “;
  • ТОВ “Біофарма плазма” – займається тестуванням препарату “Біовен”;
  • компанія ПАТ “Науково-виробничий центр” Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод “може представити на ринку свій” Корвітин “;
  • ТОВ “Інтерхім” можливо буде випускати “Аміксин ІС”.

Поки що розробка препаратів знаходиться на клінічній стадії. Всі препарати будуть зареєстровані як вітчизняні медикаменти, які після закінчення тестів, будуть дозволені до експлуатації.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки Національний інститут охорони здоров’я почав тестування вакцини від коронавірусу. За відомостями CNBC, в експерименті візьмуть участь 30 добровольців.

Станом на початок липня вчені з різних країн світу тестують 17 потенційних вакцин від COVID-19 на добровольцях. Найефективніша з них – препарат, який розробили в Оксфордському університеті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу