В Україні почнуть перевіряти пенсіонерів без банківських карт

Поділитися:

Український уряд переглядає порядок виплати пенсій через банківські рахунки. Поступово вводиться “єдиний обіг в питанні виплати пенсій”.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, інформували джерела в Кабінеті міністрів.

З посиланням на слова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля джерела розповіли наступне. Органи соцзахисту і Пенсійного фонду повинні швидко скласти перелік пенсіонерів з документами на відкриття рахунку в банку.

А конкретні банки, своєю чергою, повідомлять ПФУ та органам соцзахисту дані про одержувачів пенсії з номером банківського рахунку, на який прийде пенсія. Банкам наказано вислати ці дані Пенсійному фонду та органам соцзахисту до 20 числа кожного місяця.

Однак, як повідомляють джерела, багато пенсіонерів відмовляються отримувати гроші на банківську картку. Адже банк просить точні відомості щодо майна, що пенсіонерам не подобається. Тому вони хочуть отримувати пенсію у відділеннях “Укрпошти”.

За даними джерел, особистості таких відмовників будуть піддані перевірці. Як тільки банк виявить рахунки, за якими кошти не рухаються, він повідомить про них в органи соцзахисту і ПФУ. А там вже організують перевірку особистості відмовника – скільки йому років і де живе.

Нагадаємо, держава може зажадати назад будь-які соцвиплати, нараховані неправомірно. Про це заявили в Міністерстві соціальної політики України.

Також раніше ми повідомили про те, що Мінсоцполітики запропонувало пенсіонерам соціальних домробітниць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу