Мінсоцполітики запропонувало пенсіонерам соціальних домробітниць

Поділитися:

Пенсіонери мають право отримувати соціальну допомогу по догляду за собою вдома. Дана послуга доступна всім, хто не може обслужити себе і потребує постійної допомоги.

У Міністерстві соціальної політики послуга надається по місцем проживання пенсіонерів протягом дня на постійній основі, тимчасової і періодичної.

У перелік послуг входить: допомога в веденні домашнього господарства. допомога в самообслуговування, допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами, допомога в забезпеченні технічними засобами реабілітації, психологічна підтримка, надання інформації з питань медичної безоплатну правову допомогу, допомогу в оформленні документів.

Всі вищевказані послуги можуть бути призначені після визначення індивідуальних потреб одержувача соцпослуги, складання індивідуального плану та складання договору.

Щоб отримати таку допомогу, людина повинна звернутися до Управління соціального захисту за місцем проживання або територіальний центр.

Нещодавно ми писали, що в 2020 році для українців, які перебувають в складному матеріальному становищі, або людей з інвалідністю повинен набути чинності закон про нові стандарти соціальних послуг.

Щоб контролювати виконання всіх стандартів в Міністерстві соціальної політики створили Національну соціальну сервісну службу.

Також ми повідомляли, що перевірка державних виплат – обов’язкова міра, щоб в подальшому допомагати найбільш незахищеним верствам населення. Незабаром Міністерство соціальної політики перевірить тих, хто отримує пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу