В Україні можливі проблеми з енергопостачанням

Поділитися:

Після того, як будуть реалізовані всі пункти Національного плану зі скорочення викидів на Україну чекають перебої в енергопостачанні. Про це розповів колишній співробітник «Укренерго».

Зазначається, що згідно з цим планом Україна вже з 2023 року повинна буде припинити роботу кілька великих ТЕС і ТЕЦ. Таке відключення призведе до перебоїв в енергопостачанні не лише промислових підприємств, а й населення.

Мета нормативів НПСВ полягає у тому, що ТЕС і ТЕЦ зобов’язані скоротити кількість викидів в атмосферу. Оскільки не завжди це вдається зробити — деякі енергопотужності доведеться відключати.

«Ми зараз їх зрушуємо на максимальний термін, який можливо, тому що так вони повинні закритися 31 грудня цього року. так чи інакше, від зсуву термінів Україна виграє рік, але далі почнуться питання, які треба буде вирішувати з Енергоспівтовариства і Єврокомісією», — пояснив колишній співробітник «Укренерго».

Крім того він додав, що в ЄС наполягають на якнайшвидшому виконанні Нацплану щодо викидів. Водночас там не беруть до уваги економічні умови України, які значно відрізняються від європейських.

Згідно з інформацією, Україна не зможе без перебоїв проходити періоди пікового навантаження, якщо в країні залишиться близько 30% енергопотужностей. Навіть якщо Україна буде імпортувати електроенергію, все одно доведеться обмежувати подачу енергоресурсів для населення.

Нагадаємо, що в липні в Україні різко збільшилися витрати електроенергії.

Згідно з даними «Укренерго» споживання електроенергії збільшилося на 5,7% до 2,77 млрд кВт-год. У компанії вважають, що таке зростання викликала висока температура повітря.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу