В Україні дешевшають кавуни і дині

Поділитися:

На українських ринках з початку тижня зафіксовано зниження цін на кавуни відразу до 2,19 грн / кг. Кількість баштанних культур різко збільшилася, тому і знизилася ціна, відзначають експерти. Однак до кінця нинішнього тижня цінники на кавуни в Україні дійшли до позначки в 5,48 грн / кг, але це, все одно, практично на 20% нижче, ніж в кінці попереднього періоду.

За даними експертів проекту East-Fruit, максимальний обвал цін за останній тиждень було зафіксовано на дині. Так, середні ціни на цю ягоду знизилися до 10,14 грн / кг.

Нагадаємо, що хоча українці налаштовані досить скептично на предмет ранніх кавунів, адже вважається, що в них підвищений вміст нітратів. Аналітики стверджують, що попит на «херсонські кавуни» залишається високим.

Експерти кажуть, що зараз ціни на ягоду вище, ніж в аналогічний період 2019 року. Тоді середня оптова ціна на кавун була в півтора рази нижче. Це пов’язано з непередбаченими погодними умовами і загальною пандемією коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що Україна значно затримає поставки кавунів до Європи у зв’язку з пандемією коронавірусу і введенням карантину.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу