Уряд заборонив банкам нараховувати штрафи на карантині

Поділитися:

Верховна Рада затвердила в другому читанні і в цілому законопроект про внесення змін до Господарського кодексу України щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами в період дії карантину.

За законопроект №3297 у другому читанні проголосували 344 народних депутатів.

Законопроектом запропоновано встановити, що всі позичальники на період карантину та 30-денний термін після його закінчення звільняються від обов’язків платити неустойки, штрафи, пеню за прострочення по кредитах.

Ухвалення документа дасть змогу уповільнити економічний спад, зберегти підприємства від банкрутства, зберегти робочі місця, сприяти наповненню державного і місцевих бюджетів – вважають автори законопроекту.

У свою чергу Головне експертне управління Верховної Ради звертає увагу, що законом не враховується стан справ позичальника і причини, через які він не виконує умови кредитування, що може призвести до суттєвих і невиправданих збитків кредиторів.

Як уже повідомлялося:

Верховна рада України 13 травня продовжила кредитні канікули для українців.

Національний банк України поінформував банки, що кредити, які будуть реструктуризовані до кінця вересня 2020 року, не вважатимуться такими, на які поширюються окремі ознаки дефолту.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу