«Укразалізниця» запускає 32 пари поїздів

Поділитися:

З 1 червня «Укрзалізниця» планує відновити рух. Всього буде запущено 32 пари пасажирських поїздів і «Інтерсіті».

Перелік пасажирських поїздів, які пропонується ввести в експлуатацію в першу чергу після скасування або ослаблення карантинних заходів:

Разом з тим міністр інфраструктури України Владислав Криклій в своєму Telegram зазначив, що український перевізник поки не може відновити діяльність через відсутність відповідної заяви з боку місцевої влади. В з в’язі з чим відомство не може почати продаж квитків.

Укрзалізниця розпочне продаж квитків, як тільки отримає рішення від всіх обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Чекаємо рішення, – написав він.

Нагадаємо, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій уповноважена приймати такого роду рішення на час карантину, а також в момент ослаблення обмежувальних заходів.

У відомстві виносять той чи інший вердикт виходячи з протиепідеміологічної ситуації в країні.

Зокрема, враховуються фактори частоти захворювання на сто тисяч населення (мова йде про динаміку інфікування за останні сім днів), заповненість лікарняних місць в тому чи іншому регіоні, а також кількість проведених лабораторних тестів.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця поїзда може запустити вже 25 травня, разом з іншим громадським транспортом.

Про це у вівторок, 19 травня, заявили джерела в уряді. За словами представника Кабінету міністрів з якого числа запустять поїзди в Україні, стане відомо 20 травня на засіданні Кабінету міністрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу