Українцям скасували довідку про склад сім’ї

Поділитися:

В Кабміні ухвалено рішення стосовно довідки про склад родини: відтепер її скасовано. Такому нововведенню передувала ініціатива Міністерства цифрової трансформації. Раніше така довідка була частиною пакету документів у різних справах. Зокрема, її потрібно було надавати при отриманні кількох державних послуг.

Головною причиною для такої ініціативи з боку Мінцифри стало зменшення адміннавантаження на робітників. Ще один важливий момент стосується спрощення отримання державних послуг для громадян України.

Зараз йдеться про те, що відбулося спрощення по шести держпослугах, але на часі наступні 20 – ними Мінцифра вже опікується, аби подати свою ініціативу.

Раніше повідомлялося про те, що у країні нова послуга для пенсіонерів – пенсію призначають автоматично. Іншими словами, тепер при досягненні пенсійного віку кожен з українців буде автоматично отримувати пенсію без потреби додатково звертатися до органів Фонду.

Також ми писали й про нову послугу авіаперевізників — платна реєстрація на рейс. Лоукост-авіакомпанія SkyUp повідомила про нововведення — тепер оформлення посадкових талонів на стійках реєстрації в аеропортах буде платним. Таке правило почне діяти з 1 вересня для внутрішніх рейсів по Україні та з 1 жовтня — для всіх міжнародних рейсів. Вартість оформлення — 18 євро у перерахунку на гривню (за курсом на день оформлення).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу