Українцям розповіли про принцип нарахування пенсій

Поділитися:

У департаменті пенсійного забезпечення ПФУ пояснили, що тепер в Україні призначають кілька видів пенсійних нарахувань.

Так, громадянам, які отримують той чи інший вид, можуть проводити перерахунок або нарахуванні пенсії за спеціальними правилами, як це передбачено законом. В основному, такі зміни торкнуться людей, які отримують пенсію по інвалідності.

Слід зазначити, що з 1 жовтня 2017 року було прийнято закон, яким передбачено, що пенсії по інвалідності внаслідок трудового каліцтва перераховуються згідно з нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України розробив і впровадив новий мобільний додаток, яке отримало назву «Пенсія в смартфоні». Тепер всі дані майбутній пенсіонер зможе подавати онлайн. Ця розробка виконана в рамках запровадження автоматичного нарахування пенсії в Україні.

У процесі розробки були враховані найрізноманітніші моменти, тому готове додаток дозволить пенсіонеру завести особистий кабінет і безперешкодно входити туди з будь-якого мобільного пристрою (планшет, смартфон). Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду дасть можливість подавати документи, отримувати необхідні довідки, при необхідності отримати консультацію фахівця онлайн (дистанційно).

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Пенсійного фонду України заявили, що мінімальна пенсія підвищилася на 110 гривень. При цьому, перерахунок виплат уже здійснено для 1,6 мільйона пенсіонерів.

Відомо, що підвищення мінімальної пенсії відбулося в наслідок підписання закону про збільшення мінімальної зарплати до рівня 5000 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу