Українцям прогнозують зростання цін на ювелірні вироби

Поділитися:

Виробники ювелірних виробів будуть змушені вже в лютому 2022 року закладати і витрачати на собівартість продукції додаткові кошти. Отже, логічно очікувати на подорожчання прикрас для кінцевих споживачів.

Відомо, що з 1 лютого для виробників ювелірної продукції діятимуть нові розцінки на необхідну послугу – таврування виробів. Вона підвищиться у ціні на 25-30%.

До речі, подібна практика (таврування) відсутня практично у всіх країнах світу, проте згідно з українським законодавством дана послуга є обов’язковою.

Особливо фінансово зачепить ринок срібних виробів, оскільки суттєве підвищення цін на таврування різко позначиться нині щодо невисокої вартості одиниці виробу.

До того ж, нагадаємо, що шість років тому в країні запровадили збір із напівфабрикатів ювелірної галузі до Пенсійного фонду у розмірі 10% вартості виробу. Відповідно, на ціновій політиці виробництва та продажу це теж відбивається.

У всьому світі відзначається подорожчання найрізноманітнішої продукції, і Україну стороною не оминає тенденція зростання цін. Крім того, що за комунальні послуги доведеться платити набагато більше, ціни на продукти харчування також зростають щомісяця.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу